Amedeo Cencini: A Fiú lelkülete – A szerzetesképzés menete

Adatok
Cím: 
A Fiú lelkülete – A szerzetesképzés menete
Szerző: 
Amedeo Cencini
Fordító: 
Zólyomi-Katona Theodóra
Kiadó: 
L'Harmattan – Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola
Hely: 
Budapest
Év: 
2012
Oldalszám: 
300
ISBN: 
978 963 236 262 5
Ár: 
2800
Sorozat: 
Vita Consecrata 1.

A Fiú lelkülete a szerzetesképzés folyamatának korszerű, emberi szabadságra építő, teljes körű teológiai-antropológiai modelljét mutatja be. De nemcsak a szerzetes- és papképzésben résztvevőknek vagy segítőfoglalkozású hívőknek nyújthat segítséget, hanem mindenkinek, aki fontosnak tartja személyes fejlődését, hitben való növekedését.

A képzés célja az, hogy a megszentelt életre készülő fiatal ne csak Jézus életstílusát sajátítsa el, hanem gondolkodásmódját és érzelemvilágát is. Ehhez azonban nem elég a jó szándék, a jámborság, sőt még az őszinteség sem. A cél eléréséhez szükség van: személyes közvetítőkre, a segítség elfogadására, személyes élettörténetünk hívő értelmezésére, önmagunk igazságával való találkozásra, egónk alóli felszabadulásra, a szív mélyén gyökerező szabadság kialakulására, identitásunknak a rendi karizmában történő felfedezésére. Mindenkinek végig kellene mennie ezen a folyamaton, hogy kellő pszichés és spirituális érettséggel élhessen Istennek szentelt életet az egyházban.

AMEDEO CENCINI
kanossziánus (FdCC) szerzetespap, tanár, pszichológus, pszichoterapeuta. A szerzetesképzés területén a katolikus egyház egyik legismertebb szaktekintélye.

Rendjében növendéknevelő. Tanít a szaléziak római egyetemén, a veronai San Zeno Teológiai Oktatási Központban (hivatáskísérés, alkalmazott pszichológia). Foglalkozik növendéknevelők képzésével, dolgozik pszichoterapeutaként, szerzetes- és papnövendékek képzésével kapcsolatos szakértői tevékenységet is folytat. 1995-től a Megszentelt Élet Intézményei és Apostoli Élet Társaságai Kongregációjának konzultora. Keresett előadó Olaszországban és külföldön egyaránt.

Alessandro Manentivel közösen a Psicologia e formazione [Pszichológia és képzés] című könyvsorozat szerkesztője. Könyveit számos nyelvre lefordítják, magyarul ez az első megjelent munkája. Vita Consecrata sorozatunkban egy másik kötete is előkészületben van: Szüzesség és cölibátus ma – A húsvét fényében megélt szexualitás

 

KAPHATÓ

30-35%-os kedvezménnyel:
A Sapientia Főiskola könyvtárában, nyitvatartási időben.
Budapest
Piarista köz 1.
1052
Tel.: (1) 486-4421
www.piarista.hu
E-mail: 

 

15%-os kedvezménnyel:
L’Harmattan Könyvesbolt
1053 Budapest, Kossuth L. u. 14–16.
Tel.: (1) 267-5979
www.harmattan.hu
E-mail: