Liturgia, lelkiség

Nyomtatásban is megjelent az imanaptár

A megszentelt élet évében az FSZK-MRK hivatalos oldalán, a szerzetesek.hu-n elérhető imanaptár könyv formában is megjelent, a 2016-os évre aktualizálva. Korlátozott példányban megvásárolható az Új Ember könyvesboltjában (Budapest) és a Korda könyvesboltjaiban (Budapest, Kecskemét, Szeged), valamint megrendelhető a www.bolt.latogatobarat.hu-n keresztül elérhető webboltban. A kötet ára 715 Ft.

Madeleine Delbrêl: Az engedelmesség bálja

A Valentin-nap környékén, a farsang időszakában bennünk, megszentelt személyekben talán az a vágy erősödik fel, hogy világnak kürtöljük, micsoda örömteli kalandot jelent Jézushoz tartozni, s hogy mennyire nem unalmas és szürke az életünk, hanem szüntelen meglepetésekkel teli, vidám tánc az Úrral.

Fogadjátok szeretettel Madeleine Delbrêl francia katolikus költőnő versét Mohos Anna Gabriella nővér fordításában.

Az élet igéje – 2014. január

A világ sok részén január 18. és 25. között tartják az imahetet a keresztények egységéért Ebben az évben az imahét mottója: „Talán megoszlott Krisztus?” (1Kor 1,13)

A kiválasztott bibliai részhez Chiara Lubich minden évben magyarázatot fűzött. Ezt a hagyományt folytatva ajánljuk azokat a gondolatokat, amelyeket 2005 januárjában a következő ige magyarázataként írt: „Krisztus, az egyház egyetlen alapja” (vö. 1Kor 3,11).[*]

Oldalak