Interjú, tanúságtétel

A mi arcaink – szerzetesi hitvallás

A mi arcaink címmel jelent meg egy szép kötet a megszentelt élet évének lezárásaként. Negyvenkét szerzetes hitvallását tartalmazza, valamint bemutatja Boldog Salkaházi Sára és Boldog Sándor István életét (ők a legutóbbi boldoggá avatott magyar szerzetesek). A könyv elején Deák Hedvig OP írása igazítja el az olvasót arról, kik is a szerzetesek.

Szerzetesi sziget novemberben

A Szerzetesi Sziget novemberi vendége a Szent Szív Társaság – Sacré Coeur nővérek (RSCJ). A hónap folyamán a közösséget bemutató kiállítás a Loyola Caféban (1085 Budapest, Horánszky u. 20.). November 16.-án 21-től 23 óráig (a Jezsuita8-as mise után) csemegézés a Loyola Caféban (a részletes program alább). November 26. 19 órától Margret Fühles RSCJ tolmácsolt előadása (A Szív spiritualitása – Szent Szív-tisztelet a posztmodern korban?!) a Párbeszéd Házában.

A szerzetes nem sziget

Beszélgetés Rodríguez Carballo érsekkel az Osservatore Romano magyar kiadásában

A „vészpróféták” és minden nehézség ellenére a szerzetesség életerős, evangéliumi kovászként és prófétai elkötelezettséggel működik a legkülönfélébb egzisztenciális peremterületeken. Ebben a lapunknak adott interjúban realista, ugyanakkor bizakodó és reményteli képet vázol fel José Rodríguez Carballo érsek, a szerzetesi kongregáció titkára.

Létükkel üzennek

Beszélgetés Tőzsér Endre piarista szerzetessel

Február 2-án az egyház figyelme egy rövid időre a szerzetesek felé fordul. Jövőre azonban sok minden róluk szól majd, hiszen a 2015. évet Ferenc pápa a megszentelt élet évének nyilvánította. Mit várnak ettől a szerzetesek? Többek között erről is kérdezte az Új Ember újságírója Tőzsér Endre piaristát, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola tanárát.

Oldalak