Interjú, tanúságtétel

Boldog Charles de Foucauld tisztelete Vasadon

A vasadi kápolnába érkezett Boldog Charles de Foucauld (Károly testvér) ereklyéje. Az „egyetemes testvér” életművének üzenete ma is nagyon időszerű. A Szentszék 2020. május 27-én ismerte el azt a csodát, amely az ő közbenjárására történt. Hamarosan tehát Foucauld testvért szentté is avatják Rómában. Szeretettel ajánljuk a Duna tévé Tanúságtevők című műsorának július 26-i adását.

https://mediaklikk.hu/video/tanusagtevok-2020-07-26-i-adas/

 

 

A mi arcaink – szerzetesi hitvallás

A mi arcaink címmel jelent meg egy szép kötet a megszentelt élet évének lezárásaként. Negyvenkét szerzetes hitvallását tartalmazza, valamint bemutatja Boldog Salkaházi Sára és Boldog Sándor István életét (ők a legutóbbi boldoggá avatott magyar szerzetesek). A könyv elején Deák Hedvig OP írása igazítja el az olvasót arról, kik is a szerzetesek.

Szerzetesi sziget novemberben

A Szerzetesi Sziget novemberi vendége a Szent Szív Társaság – Sacré Coeur nővérek (RSCJ). A hónap folyamán a közösséget bemutató kiállítás a Loyola Caféban (1085 Budapest, Horánszky u. 20.). November 16.-án 21-től 23 óráig (a Jezsuita8-as mise után) csemegézés a Loyola Caféban (a részletes program alább). November 26. 19 órától Margret Fühles RSCJ tolmácsolt előadása (A Szív spiritualitása – Szent Szív-tisztelet a posztmodern korban?!) a Párbeszéd Házában.

A szerzetes nem sziget

Beszélgetés Rodríguez Carballo érsekkel az Osservatore Romano magyar kiadásában

A „vészpróféták” és minden nehézség ellenére a szerzetesség életerős, evangéliumi kovászként és prófétai elkötelezettséggel működik a legkülönfélébb egzisztenciális peremterületeken. Ebben a lapunknak adott interjúban realista, ugyanakkor bizakodó és reményteli képet vázol fel José Rodríguez Carballo érsek, a szerzetesi kongregáció titkára.

Oldalak