Egyházi élet

Szükség van a nők látásmódjára! Ferenc pápa beszélgetése a női szerzetesrendek legfőbb elöljáróival

TELJES FORDÍTÁS!
Május 12-én délelőtt Ferenc pápa a női szerzetesrendek legfőbb elöljáróinak nemzetközi unióját (UISG) fogadta a VI. Pál teremben. Az unió idén alapításának ötvenedik évfordulóját ünnepli. A világ minden tájáról érkezett nővérekkel való találkozó párbeszédes formában zajlott.

Teljes búcsú nyerhető a megszentelt élet évében (szentszéki határozat)

Az Apostoli Penitenciária határozatban rögzítette azokat a teendőket és feltételeket, amelyek teljes búcsú elnyeréséhez szükségesek a megszentelt élet évében.

A Rómában élő hívőkre és az egész világegyházra (Urbis et Orbis) érvényes szentszéki határozat az alábbiakban olvasható.

Az élet igéje – 2014. január

A világ sok részén január 18. és 25. között tartják az imahetet a keresztények egységéért Ebben az évben az imahét mottója: „Talán megoszlott Krisztus?” (1Kor 1,13)

A kiválasztott bibliai részhez Chiara Lubich minden évben magyarázatot fűzött. Ezt a hagyományt folytatva ajánljuk azokat a gondolatokat, amelyeket 2005 januárjában a következő ige magyarázataként írt: „Krisztus, az egyház egyetlen alapja” (vö. 1Kor 3,11).[*]

Ferenc pápa üzenete a fiatalok strasbourgi találkozójára

Ma, december 28-án kezdődik és január elsejéig tart Strasbourgban a fiatalok 36. európai találkozója, melyet a taizéi közösség kezdeményezett.

Közöljük azt az üzenetet, amelyet Ferenc pápa küldött Pietro Parolin államtitkáron keresztül az európai fiatalok ökumenikus találkozójára.

Oldalak