Hírek

Boldog Charles de Foucauld tisztelete Vasadon

A vasadi kápolnába érkezett Boldog Charles de Foucauld (Károly testvér) ereklyéje. Az „egyetemes testvér” életművének üzenete ma is nagyon időszerű. A Szentszék 2020. május 27-én ismerte el azt a csodát, amely az ő közbenjárására történt. Hamarosan tehát Foucauld testvért szentté is avatják Rómában. Szeretettel ajánljuk a Duna tévé Tanúságtevők című műsorának július 26-i adását.

https://mediaklikk.hu/video/tanusagtevok-2020-07-26-i-adas/

 

 

Budapesti szerzetesi gyűjteményi nap

Szellemek, démonok, szerzetesek: Előadások szerzetesek és a túlvilág harmadik típusú találkozásairól – A Magyar Ferences Könyvtár és Levéltár, a Piarista Rend Magyar Tartománya Központi Könyvtára és Levéltára és a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartomány Könyvtára és Levéltára ismét megrendezi a budapesti szerzetesi gyűjteményi napot.

Isten bocsánata mindenkit elér, aki szíve mélyén elismeri, hogy hibázott!

Ferenc pápa augusztus 4-én, csütörtök délután Assisibe látogatott, az Angyalos Boldogasszony-bazilikában található Porziuncola-kápolnához, Szent Ferenc kedvelt tartózkodási helyéhez. Csendben imádkozott, elmélkedést tartott, majd köszöntötte a ferences testvéreket és a híveket. Elmélkedése az alábbiakban olvasható.

Szükség van a nők látásmódjára! Ferenc pápa beszélgetése a női szerzetesrendek legfőbb elöljáróival

TELJES FORDÍTÁS!
Május 12-én délelőtt Ferenc pápa a női szerzetesrendek legfőbb elöljáróinak nemzetközi unióját (UISG) fogadta a VI. Pál teremben. Az unió idén alapításának ötvenedik évfordulóját ünnepli. A világ minden tájáról érkezett nővérekkel való találkozó párbeszédes formában zajlott.

A mi arcaink – szerzetesi hitvallás

A mi arcaink címmel jelent meg egy szép kötet a megszentelt élet évének lezárásaként. Negyvenkét szerzetes hitvallását tartalmazza, valamint bemutatja Boldog Salkaházi Sára és Boldog Sándor István életét (ők a legutóbbi boldoggá avatott magyar szerzetesek). A könyv elején Deák Hedvig OP írása igazítja el az olvasót arról, kik is a szerzetesek.

Oldalak