A világ szerzetes-szemmel – fotópályázat

A Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája a szerzetesek évében fotópályázatot hirdet A világ szerzetes-szemmel címmel.

 

 

 

 

 

A pályázatra minden Kárpát-medencei magyar katolikus szerzetest szeretettel meghívunk, akik fotóznak és műveik beküldésével szívesen szolgálják a SZERZETESEK /MEGSZENTELT ÉLET ÉVÉNEK küldetését.

Tematikában minden pályázó teljesen szabad, néhány javaslatunk csak segítő szempontként áll itt: JELENLÉT – MÉLYREHATÓ PILLANTÁS – KÜLDETÉSBEN – A PEREMEN – HATÁRHELYZET – KIHÍVÁS – ISTEN ARCA – RENDI KARIZMÁM SZIMBÓLUMMAL KIFEJEZVE

A pályázat jeligés.

Elsősorban digitális felvételeket várunk, de nem zárjuk ki a hagyományos technikával, filmre, illetve polaroid nyersanyagra készített fotókat sem. A pályázóktól maximum 12 db egyedi képet, képpárt vagy fotósorozatot tudunk fogadni. (A képpár, fotósorozat egy képnek számít.) Digitális felvételek esetén a kép hosszabbik oldala minimum 3000 pixel legyen, s ezt tömörítetlen jpg formátumban kérjük CD-n, DVD-n vagy elektronikus levél (e-mail) csatolmányaként elküldeni. Hagyományos felvételek esetén olyan papírképeket várunk, melyek hosszabbik oldala min. 30 cm.

Határidő: 2015. augusztus 31.

A beérkező fotókat fotóművészekből és szerzetesekből álló zsűri értékeli. A legjobb alkotásokat közös kiállításon állítjuk ki várhatóan a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán 2015. szeptember 17-től a Szerzetesek Tere program keretében.

A beküldendő fotóanyag kiválogatásához és a felkészüléshez szakmai segítséget, mentorálást is szívesen nyújtunk, ezt a következő címen lehet kérni: tornayk@gmail.com

A CD-ket, DVD-ket, papírképeket a Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája, 1052 Budapest, Piarista köz 1. címre kérjük eljuttatni személyesen vagy postai küldeményként.

Elektronikus levélben a szerzetesfotok@gmail.com címen várjuk a képeket, akár egyenként csatolva, akár zip, illetve rar csomagolásban fájlküldő program (Toldacuccot, Mammutmail, Wetransfer, stb.) segítségével továbbítva. A jeligés pályázati anyagok mellé zárt kísérőlevelet kérünk, melyben a szerző adatai (név, szerzetesrend neve, posta- és e-mail cím, telefonszám), valamint egy nyitott, olvasható feljegyzést, amelyen – egyenként – a képek adatai (cím, készítés helye, készítés éve) szerepeljenek. Az elektronikusan küldött képeket olyan címről kérjük küldeni, amely alapján a szerző kiléte nem felismerhető. Emellé is kérjük a szerzői adatokat zárt borítékban, postán, a jeligéhez rendelten. A beérkezett fotókat kizárólag a kiállítás elkészítéséhez, valamint annak szóró- és sajtó-anyagához használjuk fel.

 

Pályázattal kapcsolatos kérdések:
Tornay Krisztina M. Petra tornayk@gmail.com
Geröly Eszter ter@szerzetesek.hu Szerzetesi Iroda