A szervita nővérek ünnepe

A Szervita Nővérek, a Fájdalmas Anya Szolgálói a megszentelt élet évében a Szervita Családdal közösen szeretnék ünnepelni, a szervita rend hét szent alapítóját, alapítónőjük, Szent Annáról nevezett Signorini Julianna (Cinganelli özvegye) születésének 200. évfordulóját és delegációjuk elöljárója, Moraga Gatica Edita szerzetesi jubileumának 50. évfordulóját.

 

 

 

 

 

 

 

MEGHÍVÓ

2015. február 12 és 14 között az egri Szent János továbbképző házban lelkigyakorlatot szervezünk. A lelkigyakorlat vezetője, Hajlák Attila István atya, a Marosvásárhelyi Keresztelő Szent János–plébánia káplánja és az erdélyi Mária-Iskola vezetője lesz. A lelkigyakorlat mottója: Magnificatos találkozások a találkozásokban. Erre a lelkigyakorlatra szeretettel várjuk a nővéreket, a Szervita Világi Rend és a Hétfájdalmas Skapuláré Társulat tagjait, a Szervita Gyermekotthon dolgozóit, barátokat, ismerősöket és mindazokat, akiket érdekel a lelkigyakorlat, vagy szeretnének megismerni bennünket. A lelkigyakorlat február 12-én, csütörtökön, ebéddel kezdődik.
 

A lelkigyakorlat teljes ára 9500 Ft.

Február 14-én az egri Fájdalmas Anya templomban 11-kor lesz az ünnepi szentmise, melynek keretében delegációnk elöljárója, Moraga Gatica Edita nővér hálát ad szerzetesi életének 50 évéért.

Dr. Ternyák Csaba egri érsek és Dr. Seregély István nyugalmazott egri érsek atyák lesznek a szentmise celebránsai.

Legyünk ott és vegyünk részt ebben a hálaadásban. Kísérjük Edit nővért imáinkkal, szeretetünkkel. A szentmise után közös ebéd a szeminárium ebédlőjében, utána pedig ünnepi műsor lesz.

A lelkigyakorlatra február 7-ig lehet jelentkezni.

Budapesten: Fazakas Gyöngyi Mária nővérnél

fazakasgyongyim@szervita.hu; Tel: 06 30-400-8682

 

Egerben: Benedek M. Krisztina nővérnél

christa6@freemail.hu; Tel: 06 30-640-4784

 

Győrben: Holy M. Eszter nővérnél

holyeszter@szervita.hu; Tel: 06 30-400-8680

 

Aki, csak a szombati ünnepre tud jönni, kérjük azt is jelezze.

Imádsággal készülődjünk! Mindenkit szeretettel hívunk és várunk!

a Magyarországi Szervita Család