Országos szerzetesi találkozó és ünnep Mátraverebély-Szentkúton

2015. április 25-én Mátraverebély-Szentkúton tartják közel 600 szerzetes részvételével a megszentelt élet évének egyik kiemelt eseményét, a magyarországi szerzetesrendek ünnepi találkozóját és zarándoklatát.

 

 

 

 

 

A közelmúltban megújult nemzeti kegyhelyre több mint 80 rend képviselőit várják szombaton a szervezők és a találkozó megálmodói (Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája).

A nap kiemelt vendége, lelki vezetője és az ünnepi szentmise főcelebránsa José Rodríguez Carballo OFM, a Megszentelt Élet Intézményei és az Apostoli Élet Társaságai Kongregációjának titkára lesz.

 

AZ ESEMÉNY RÉSZLETES PROGRAMJA:

7.30: Laudes

8.30-tól: Szerzetescsoportok érkezése

10.00: Napközi imaóra, benne José Rodríguez Carballo OFM elmélkedése

11.00: Fórum J.R. Carballo –val

Kérdések (Négy kérdés egy-egy rend részéről)

Beszámolók (Szerzetesi körkép, korosztályok, élethelyzetek szerint)

J. R. Carballo kérdez

12.00: Ebéd

13.00: Fakultatív programok

- Dialógus, megosztás - J. R. Carballo OFM elmélkedése, szavai alapján

- Szentségimádás

- Gyónási lehetőség

- Szabadprogram

13.30: J. R. Carballo OFM rövid találkozása az elöljárókkal

14.15: Készülődés a szentmisére

14.30: Szentmise

16.00: Zárás, indulás

 

„Óriási erő és öröm rejlik az előttünk álló pár napban! Mintegy 1700 szerzetes, akik a Kárpát-medence magyarjai között töltik be küldetésüket, összekapcsolódnak lélekben és imádságban. Összeköt bennünket az isteni hívás és küldés, az úton levés törékenysége, kiszolgáltatottsága és egymásra utaltsága, a megújulás vágya, a különböző lelkiségeinkben is megélt Istenhez és egymáshoz tartozás öröme és ereje! Együtt ünnepeljük meghívottságunkat, karizmáink közös gyökerét és hálát adunk Istennek hűségéért és szeretetéért” – mondta el a rendezvényre készülve Ulrik M. Monika SSND, az esemény főkoordinátora, a Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája vezetője.