Misszionáriusok találkozója Ópusztaszeren

2014. április 26-án, szombaton került sor a hazánkban szolgáló misszionáriusok, papok és szerzetesek IV. Országos Találkozójára Ópusztaszeren – a Pápai Missziós Művek tájékoztatott az eseményről.

 

 

 

 

 

 

A találkozó témája: „Az evangelizáció édes és vigasztaló öröme” Ferenc pápa Evangelii Gaudium kezdetű apostoli buzdítása alapján.

A találkozó meghívott előadója Alberto Bottari de Castello apostoli nuncius volt. Mint minden eddigi találkozó alkalmával, most is jelen volt Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök, aki egyben a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia missziós megbízottja is.

Hazánkban számos településen és szerzetesrendben szolgálnak misszionáriusok, közülük ezen a találkozón több mint ötvenen vettek részt. A vendéglátó Ópusztaszer közössége, Antal Imre plébános és Makra József polgármestere nagy szeretettel fogadta a misszionáriusok színes csoportját, akik a határon túli területek mellett különböző országokból – Lengyelországból, Romániából, a Fülöp-szigetekről, Kongóból, Ghánából, Olaszországból, Indonéziából, Indiából, Brazíliából, Kenyából, Amerikából – érkeztek hazánkba. Ezek a misszionáriusok a magyar egyház és a magyar hívők szolgálatáért hagyták hátra hazájukat, családjukat, kultúrájukat, sokan közülük már több éve. Az éves találkozók az ő erőfeszítéseik, elkötelezettségük megerősítését szolgálják.

Magyar Kurír